Проценти Ющенка – в Яценюка

29 грудня 2009 р.0 коментарі

Кандидати в Президенти Ющенко і Яценюк практично не конкурують один з одним, не зважаючи на те, що розраховують на один і той самий електорат. Вони збирають голоси, які не за Януковича та відкололись або покищо за Тимошенко. На відмінну від останньої, яка володіє запасом і розраховує на основну боротьбу в другому турі, перший етап виборів для Ющенка і Яценюка вирішальний. Не дивно Ющенку, в якого ось уже довший час виступи присвячуються фамілії «Тимошенко». Чому Яценюк нещадно не критикує Ющенка і намагається не згадувати ім’я Президента?

Ефективніша агітація Яценюка виводила його на третє місце серед кандидатів по телевізійним рейтингам. Якщо Янукович і Тимошенко дозволили йому там опинятись, значить він десь і йшов третім. Ющенко значно відстає від Яценюка. «Політична еліта» ніде не признає особу займаючу пост Президента фаворитом чи реальним конкурентом, крім нього самого та декількох депутатів. Кількість прихильників Ющенка не дотягує до рівня приласканих президентськими повноваженнями. Ще й на ефірах Яценюк перетелевиступав Ющенка.

В штабі Яценюка використовують адекватніші політтехнології, ніж в Ющенка. Політолохи Арсенія ловлять електорат рекламуючи вирішення реальних і пріоритетних проблем людей. Безробіття з відсутністю заводів, які єдині можуть забезпечити нетуристичними робочими місцями, відчуття незахищеності державними інститутами армією і медициною, переживання за долю вкладених у банки грошей, нерівність громадянина України з громадянами сусідніх країни. Загалом те, на що не звертає увагу влада і обходить стороною.

Різність агітаційних підходів Ющенка і Яценюка допомагає забути одну політичну силу з якою вони прийшли до влади. Арсеній Яценюк – депутат президентської Нашої України. Він демонстративно подав у відставку з посади спікера від «демократичної коаліції», ставлячи Тимошенко перед необхідністю створення нової коаліції. У сформованій такій з долученням Литвина і утриманням більшої частини НУНС Яценюк участі не брав. Сьогодні в нього спільне з Ющенком категоричне осудження спроби коаліціювання БЮТ і Партії Регіонів. А хто не проти зговору «білих» з «синіми»? Проте це єдина претензія Яценюка до Януковича.

«Політичні портрети» Яценюка і Ющенка підходять Західній Україні. Українська мова обох кандидатів та презентування себе українцями не для Південного Східної частини України. Маловідомість донедавна української національності Яценюка знану проукраїнськість Ющенка компенсує своїм Арсенієм з Буковини, а не з десь під Росією Сумщини. «-Ить» і «-ать» не характерні для Західної України видають далекість від Галичини і Ющенка і Яценюка, де останній намагався «ніцати» і «файнити» по-нашому.

Непродуманість і неготовність до конкурування Ющенка з Яценюком задає запитання Секретаріату Президента. Мільярд на служби забезпечення діяльності Президента підсунув Ющенку «аналітичну свиню» у вигляді шокуючої агітки про виконанні 10 кроків. Безліч призначень Ющенком від голів районних адміністрацій до губернаторів, голови СБУ та Міністра ЗСУ не донесли до Президента зворотнім зв’язком інформацію про реальні проблеми людей. Куди вона попадала перед тим як потрапити на стіл Президенту? До численних служб Секретаріату. Працівники якого часто виступають самі з оцінками від «імені Президента», у вік повсюдних телекомунікацій, коли прямі ефіри не є проблемою.

Крім хвалькуватих звітів про роботу тисяч ющенкових призначенців у Західних Регіонах пропрезидентська політична сила представлена у всіх радах як коаліційна влада. Остання звичними і обов’язковими для депутатства критичними зауваженнями безумовно доставляла в Київ деякі відомості про існуючі проблеми. Дивлячись на виборчі кампанії Ющенка і Яценюка – то зібрана правдива аналітична інформація опинилась в виборчому штабі Арсенія Яценюка, а не Президента Ющенка.

Хто міг передати основи агітаційних матеріалів з реальними проблемами іншому штабові кандидата, а не Ющенковому? «Фірташ груп» – умовна назва друзів і прихильників колишніх газових посередників між Газпромом і Україною. Співвласник Інтера та партнер Фірташа Хорошковський(по не запереченим даним при прямому запитанні) назначений Ющенком на посаду першого заступника СБУ показує наскільки глибоко ін’єктовані люди «Фірташ групи» в оточення Президента. Головними спеціалістами в Секретаріаті Президента вважаються заступники і радники по газовим питанням. По темі чого вони часто виступають і навіть якщо з приводу чогось іншого, то завжди з критикою Тимошенко, яка замінила Росукренерго Фірташа на власне партнерство з Кремлем.

Яценюк жодного разу прямо не заперечив спонсорство його виборчої компанії Фірташом. В належності до одного табору Януковича, Яценюка і Ющенка, який працює для лоббі газових олігархів Фірташа і Бойка(член Партії Регіонів) трійку звинуватила Прем’єр-міністр. Яценюк не став активно відпиратись. Щоправда не відреагував і Янукович. Та Арсеній не має звання лідера найбільшої парламентської фракції, у якій є різні депутати, і основним спонсором являється інший відомий олігарх Ахметов. Яценюк мав би однозначно з ненапруженою посмішкою спростовувати звинувачення Тимошенко будь там усе чисто і без зобов’язань.

Схоже «Фірташ груп» за допомогою оточення Президента розприділили ролі між Ющенком і Яценюком на виборчу компанію. Де Ющенкові надали значення основного критика Тимошенко, для якого немає значення чиє у нього прихильники чи немає. Він працює краще за 10-тьох жуйналістів і рекспертів, будучи людиною безпосереднім з доступом до інформації на яку посилається. Яценюк забирає потенційні голоси Тимошенко на Заході країни набагато ефективніше, ніж заглядуючий під вибори туди Ющенко. У місті Калуші на зустрічі з громадянами Арсеній пояснив чому він, а не Ющенко – «я не був 5-ть років Президентом і не обіцяв того чого не збирався виконувати».

Вмотувавши фрази з плакатів Яценюка у бігборди з фото Ющенка, останній набирав би значно більше процентів, ніж зараз. Проте це було б менше за Яценюка і він б плутав людей зі схожою агітацією Януковича та того самого Арсенія. Дивним чином в Президента не виявилось навіть гордості і бажання відвойовувати статус авторитетної людини. Мовчазна згода на підігрування іншим кандидатам, займаючись завідомо програшними брехливими розповідями про успішність «політики Ющенка» для доброго фону критики Тимошенко, Президент поводить себе негідно посади.
Надіслати статтю :

Дописати коментар

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2009-2013. Савчук Тарас - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger