Ввічливість Путіна-"Я не підтримую Тимошенко на виборах"

3 грудня 2009 р.0 коментарі


Прем’єр-міністр Російської Федерації виявив політичну ввічливість і насправді підтримав Тимошенко, відповівши на питання в програмі "Розговор с Владимиром Путином". Кажучи, що він не підтримує Тимошенко на виборах Президента України, Путін усуває підставу для звинувачень у впливі на українські вибори. Тимошенко поряд з рекламуванням себе як людини здатної домовлятись з Москвою, отримує можливість повернути частину свого невдоволеного політикою Кремля електорату. Путін не зробив помилки, та не сказав: "а почему нет?", про що напевно думав.

Спільна конференція у Ялті, де положення антикризової програми РФ про невзимання штрафів за недобір газу, Путін допоміг представити перемогою Тимошенко. Черговою. Першою з яких було назначення Тимошенко партнером з української сторони у газових контрактах замісь навколоющенківських компаній Фірташа. Демонструє ніщо інше, як підтримку.

Газпром після "холодного січня 2009" міг вибирати будь-яку компанію і будь-яку політичну фігуру в Україні для підписання згоди на сплату газової данини. За це українському політику обіцялось не принижувати його, а підтримати як "вісника миру". Саме роль Прем’єр-міністра, який приніс в оселі тепло, і грає Тимошенко по сьогоднішній день.

Путін не уточнив, що не підтримує жодного кандидата в Президенти України, що можна було б записати до спроб не впливати на вибори у сусідній державі. Повністю від будь-якої влізання в українські справи Прем’єр-міністр Росії не зміг відмовитись і таки нагадав, там же, що на партійному рівні в Єдиной России склались добрі відносини з Партією Регіонів.

Словесна підтримка до останнього часу відверто проросійської Партії Регіонів, і справами зручного підписуючого кабалу, набираючого безцеремонно кредитів на її сплату,-політика з прозахідного табору поставило Кремль у дуже хорошу позицію відносно українських виборів Президента.

Наскільки незалежна Тимошенко від Путіна стане зрозуміло, коли й вона дозволить собі публічно заявити про непідтримку Путіна на наступних виборах Президента. Кремль знаходиться в положені, коли може говорити що хоче, а Київ ні. Перший зв’язав другий і тримає. Слова не мають значення. Москві доведеться підтримувати другий кінець цепі, завдяки якій тримають в покорі усю Україну.
Надіслати статтю :

Дописати коментар

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2009-2013. Савчук Тарас - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger