56 газет світу закликали Копенгаген почати вирішувати кліматичні проблеми

7 грудня 2009 р.0 коментарі


Редактори найвідоміших популярних видань у світі, як Guardian, La Reppublika, опублікували практично однакову статтю зі зверненням до учасників кліматичного саміту в Копенгагені. На 20 мовах світу читачам розказали про основні аргументи загрози глобального потепління. Не оминули й проблеми політичного та економічного протиборства інтересів багатих, держав, що розвиваються і бідних країн. Колективне звернення світової преси лиш зверне увагу на проблему клімату, але не допоможе в її розв’язані. Бо не зрозуміло до кінця що вирішувати.

Зменшення викидів СО2 і загроза потепління планети на 2 градуси не доведено та не сприйнято усіма країнами як істинна і реальна причина небезпечних для людства змін клімату. Глобалізований світ поряд з повсюдною торгівлею немає єдиної авторитетної наукової організації. Світова Організація Торгівлі, Всесвітня Організація Здоров’я без третьої об’єднуючої науку не дадуть відповіді на розумне використання природних ресурсів планети Земля в загальних масштабах. Згоджуючись і на рівні офіційних осіб держав запевняючи про готовність до боротьби за клімат, на практиці кожен переживає за свій інтерес. І переконати їх немає кому.

По сьогоднішній день і невідомо точно хто автори і яким чином обраховувалась кількість шкідливих викидів в атмосферу та як доведено зв'язок з глобальним потеплінням. Зате кожна країна добре знає, що від працюючих заводів залежить її добробут і значення у світі. Країни, що розвиваються не згодні на умови кардинального обмеження викидів двоокису вуглецю. Східні країни Євросоюзу за спроби нав’язати кліматичні заборони звинуватили «стару Європу» у бажанні послабити конкурентні їм економіки. Взяття на себе більших зобов’язань країнами, які з 1850 року забруднюють розвинутою промисловістю атмосферу не дає відповіді решті.

Бідні країни, незважаючи на існування квот на шкідливі викиди, не є гравцями в дискусіях навколо кліматичних змін. Слабка і антинародна влада є основною причиною і ознакою бідних країн. Вони за миттєве отримання коштів підписують будь-що. Але це не можна вважати остаточним рішенням і позицією бідних країн в яких при зміні системи влади-революції випаде шанс отримати свою народну владу. Існує велика ймовірність, що нова влада в оновлених країнах відмінятиме корукційно прийняті міжнародні умови.

Нереальність поставленого завдання по зменшенню загрози глобального потепління майже признають і автори розповсюдженої статті по 56 виданнях статті. Найбільші постачальники вуглекислого газу в атмосферу Китай і США мають свою думку і не готові ставити під загрозу економіки своїх країн. Змусити до цього наддержави не здатна жодна міжнародна політична організація. Що вже ставить питання до Організації Об’єднаних Націй і її ефективності. Тривожить те, що навіть в разі доведення і появи фактів, які очевидно доводитимуть серйозність загрози глобального потепління зреагувати адекватно Світ не взмозі.

Дивитись

стаття в Guardian на англійській мові:

Copenhagen climate change conference: 'Fourteen days to seal history's judgment on this generation'

на російській мові «Новая газета», яка бере участь в поширенні заклику щодо кліматичних змін:

В Копенгагене политики вынесут вердикт жителям Земли
Надіслати статтю :

Дописати коментар

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2009-2013. Савчук Тарас - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger