Новий рік без телесвята

3 січня 2011 р.0 коментарі

Залишившись без компанії на Новий рік, проводити його доводиться вдома. Щоб якось покращити собі настрій і відпочити від щоденних турбот зникаючого 2010 люди вмикають телевізор, і – не бачать там очікуваного чогось цікавого. Допустимо що загальноукраїнським телеканалам не по кишені відносно нові різдвяні закордонні фільми. Та на ці новорічні дні 2011-го населення України практично залишили і без старих традиційних комедій. Про україномовне новорічне свято й говорити нічого – його не пускають на телебачення уже роки. З кожним новим роком загальноукраїнські відомі телеканали втрачають аудиторію затягуючим клонуванням російського телебачення.

Київські євреї, володіючі та задіяні на тб, не сприймають україномовних співаків і артистів як самостійний і достатній матеріал для створення популярного шоу. Тому орієнтація звичайно направлена на російськомовне – мову зрозумілу населенню України, на відміну від англійської. А оскільки російськомовні з України не можуть конкурувати з російськими «зірками», то загальноукраїнські канали просто купили готові російські шоу, не витрачаючись на створення власних новорічних програм. Розкручувані ними протягом останніх місяців у різних «мавпячих шоу» співачки пішли по приватних «огоньках» олігархів і бізнесменів.

Розбалувані існуванням аудиторії у рефлексних «мавпячих шоу» типу «зірка + зірка», «стань зіркою» на 1+1, «Х-фактор», «битва екстрасенсів» на СТБ, та подібне канали зберігають переконаність в надуспішність куплених в Росії новорічних шоу не тільки декілька днів після 1-го, а й декілька років. Післяноворічні ефіри масово завалені повторами програм теперішнього, минулорічного і позаминулорічних святкувань. Вони наче навмисно підтверджують давню нездатність загальноукраїнських каналів дати якісний новорічний продукт власними силами. Яка може бути підштовхуюча конкуренція при однакових куплених російських шоу?

Розтиражовані на Україну новорічні російські шоу навряд чи мали великий успіх і в самій Росії. Цьогорічні «Морозко» та «Оливе-шоу» – це набридлі артисти-хлопальники за столами, які невідомо куди дивляться, плескаючи самі собі та взаємно вихваляючи виступи один одного. Оскільки ці групи задавлюють всяку іншу альтернативу на екранах загальноукраїнських та загальноросійських телеканалів протягом року, то й «Новий рік» вони забирають собі. Редактори розбавляють таке «олів’є» декількарічними записами новорічних програм з хітів 80-их.

Деякі телеканали щоб повністю не втрачати аудиторію таки виділили частину телеефіру гарним американським різдвяним комедіям як «Один удома»(1+1) та «Помінятися місцями»(ICTV) з українським перекладом. Не побачили ми на «новий рік» звичних хороших радянських комедій «Операція И» та «Інші пригоди Шурика», «Кавказька полонянка» і «Джентельмени удачі». Крім «Івана Васильовича змінюючого професію» на Першому російському і «Діамантової руки» на 1+1 російський і український телепростір забув нестаріючі жарти чудових акторів.

Ближчим до людських вподобань були святкування біля головних ялинок країн – на майданах у столицях. Вразила різниця між новорічним святом біля польської ялинки трансльованим телеканалом Polonia TV і київською показуваною Першим національним. Новорічні концерти були схожими. Але польські співаки в ніч з 31 на 1 виступали з «голими руками і ногами» не турбуючись про підігрів. На сцені в Києві виступаючі явно позмерзали. Перший національний в додаток до концерту розігрував новорічні призи у виді чайників, прасок, мікрохвильових, а польське телебачення – мерседес представницького класу. Одне добре, що хоч україномовні співаки ВВ та  Mad Heads XXL заспівали на Новий рік біля головної ялинки країни.

3 січня 2011
Надіслати статтю :

Дописати коментар

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2009-2013. Савчук Тарас - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger