ВО «Свобода» обміняла радикалізм на місця в Верховній Зраді

30 листопада 2011 р.0 коментарі

Образа Тягнибока зрадою принципів КОД-у союзниками по опозиції «Батьківщиною» і «Фронтом змін» через день уступила місце шансу добратись до крісел Верховної Зради. Прийняття закону про вибори з 5-% бар’єром порушивши оголошену неспівпрацю з Партією регіонів поставила на межу проходу у Верховну Зраду партію «Свобода». За збільшення ймовірності потрапляння в депутати в спілці з «Батьківщиною» і «Фронтом змін» Тягнибок не розганяв свою першу реакцію на кидок «ліберастів» і «толерастів».

Чим ближче до виборів тим менше опозиція переживає за збереження принципів проголошуваних їх партійними лініями і лідерами. «Свобода» не стала винятком, злившись з іншими «угодовськими партіями».
Прийняття закону про вибори з Партією регіонів розпочало політику співпраці опозиції «Союзників з Гітлером». В кінці вони розраховують перевагою аргументів «непокращення життя вже сьогодні» завалити Партію регіонів. А поки вони тактично шукають шляхів використати «гітлерівців-регіоналів» для себе, захоплюючи в тимчасових союзах з ними  чужі електоральні території, як Польща частину Чехословаччини, Угорщина – Карпатську Україну, СССР – Західну Україну і частину Польщі.
КОД розшифровуваний як Комітет Опору Диктатурі не відповідає політиці яку проводять його учасники. «Батьківщина», «Фронт змін», «Свобода», «Громадська позиція», «Наша Україна» відмовились від усього що можна було б назвати дієвими методами опору диктатурі. Проблиснувшу думку про бойкот виборів відкинули як панічну миттєву слабкість. Їм начхати на розчарування людей різними кольорами влади погіршуючої життя по черзі, все далі відкочуючи простолюдинів від розвинутого світу.
Опозиційні партійці в непопулярній політиці влади бачать свій шанс потрапити в неї.  Згодившись на виборчий закон призначений за опозиційними висловами «зберегти владу», вони не думають заміняти її повністю – опозиціонерів задовольнить часткове потрапляння на привладні місця, які будуть наслідком чисельних депутатських місць у Верховній Зраді.
Прийняття закону про вибори викрило абсолюту корисливість спільності опозиціонерів:
  • для самозбереження об’єднання в Комітет для недопущення «лускання» Януковичем їх поодинці;
  • і замісь втілення ідей партій – отримання якомога більшого проценту електорату і місць у Верховній Зраді.
Для заспокоєння совісті Тягнибок «в повітря» запропонував разом з продовженням узгоджених дій з «Батьківщиною» і «Фронтом змін» написати спільні першочергові закони прийняття яких мали б добиватись опозиціонери при потраплянні у Верховну Зраду. Недієве заспокійливе через бракованість. Порушивши перед виборами договір про неспівпрацю з владою, після виборів вони тим більше не відчуватимуть себе зобов’язаними спільному.
Покинувший КОД Гриценко не відрізняється від інших будучи таким самим корисливим і шукаючим найбільш зручного місця для своєї політичної партії. Коли забувшись на мить, бютівці проголосили можливість бойкоту наступних виборів, поки не випустять Тимошенко – Гриценко перший з опозиціонерів побіг заявляти, що він піде на вибори в будь-якому випадку. Очевидно побачив свій шанс обскакати союзників по Комітету Опору Диктатурі. У відповідь з ним не церемонились, викидаючи його за 5% бар’єр. Гриценко вийшов з КОД-у, змушуючого його влитись в чиюсь партію для потрапляння у Верховну Зраду. Мабуть сподівається помститись мажоритаркою.
ВО Свобода Тягнибока кинула в сум’яття своїх виборців і тих, хто до неї приглядався як до альтернативи. Її послідовна політика проти зговорів опозицій з владою подобалась людям. Свободівці різко відмежовували себе від інших опозиційних сил до останнього моменту – проголошення узгодження кандидатів від опозиції. Задля отримання гарантованих місць у Верховній Зраді, а не боротьби за виживання навколо 5%  при самостійній участі у виборах «Свобода» пішла на взаєм підтримувати потрапляння у владу «ліберастів» і «толерастів». 
Тактично для Свободи виглядає все правильно. Партія набирає всеукраїнського рейтингу і ваги  свідомості населення України. Але невже фінальна ціль Свободи стати «комуністами» з Галичини у Верховній Зраді. На більший вплив при політиці підтримки «батьківщин» і «фронтів змін» в обмін на депутатські місця їм розраховувати не можна. Як обмежена союзами з Батьківщиною і Фронтом змін ВО Свобода кардинально покращить життя українців? Виправдовуватимуться як псевдокомуністи за коаліцію з олігархами: «задля порятунку України від бандерівщини»?
Додатково: Розбірки опозиції на ток-шоу після прийняття нового закону про вибори
 
Надіслати статтю :

Дописати коментар

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2009-2013. Савчук Тарас - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger