Що трапилось з Донецьким УДАР-ом?

3 вересня 2012 р.2коментарі

 
Донецький осередок Партії УДАР 15 серпня 2012 затакували 5-ро з 8-ми членів місцевої Ради: Руслан Бойко, Александр Пальченко, Игорь Марусенко, Сергей Окунь, Борис Войнаровский, прийнявши рішення про зняття з посади голови місцевого осередку Єгора Фірсова. Розпочався конфлікт триваючий по цей день. Всеукраїнська Політична Рада Партії УДАР скасувала зняття Фірсова і виключила з партії голосувавших за його зняття.
Всеукраїнська Політична Рада Партії скасовуючи рішення про зняття з голови Ради Донецького УДАР-у пояснила це як і сам Фірсов захистом від спроби рейдерського захоплення партійного осередку Партією Регіонів.
Згідно статуту зроблено все вірно. Пункт 3.13. дає Політичній Раді таке право:

         3.13. Рішення про виключення з Партії приймається:

         Політичною радою Партії.

Підстави також можуть бути практично довільними:

         3.12. Член Партії, може бути виключеним з Партії в разі невиконання, чи неналежного виконання статті 3.10 цього Статуту, а також якщо:

         завдає своєю діяльністю шкоди репутації Партії.

Не по статуту звільняли голову Ради її члени. Для цього вони мали ініціювати загальні збори місцевого осередку:

6.10. Збори або конференція районної, міської, районної у місті партійної організації:
- обирає голову районної, міської, районної у місті партійної організації;
- обирає заступників голови районної, міської, районної у місті партійної організації за поданням голови районної, міської, районної у місті партійної організації;
- обирає членів Ради районної, міської, районної у місті партійної організації;
6.11. Очолює Раду голова районної, міської, районної у місті партійної організації.

Сама Рада не була вповноважена знімати Голову не тільки своєї Ради, а й всього осередку. Останній згідно статуту автоматично очолює Раду керуючою справами партіями в період між загальними зборами. До компетенції Ради входить кадрове рішення хіба по голові виконавчого комітету.
Заколотники не заспокоїлись проваливши путч. Сергій Окунь разом з Русланом Бойком на спільній прес-конференції з відомим антипомаранчевим Андреєм Харьковим очолюючим громадську організацію «Комитет избирателей Донбасса» оприлюднили досить серйозне звинувачення Фірсову. Ними було продемонстровано фотокопію переписки Окуня з Фірсова, де останній погрожував натяками після слів: я пропонував гроші, треба було брати. На День Незалежності Фірсов вже давав пояснення по прінтскріну переписки:
 

Егор Фирсов:  «Серега, я тебя предупреждал. Не иди против меня. Вот тебе и результат. Лучше бы взял денег, я предлагал.  А теперь мы вас уничтожим. Со вчерашнего дня мы не можем гарантировать вам безопасность.»
Сергей Окунь:  «Да Егор вот как ты заговорил . Это угрозы.»
Егор Фирсов:  «Да. Ты, Бойко и другие поплатитесь за сделанное.  Мой вам совет уезжайте на месяца три куда-нибудь и возможно тогда мы вас не тронем.»
Сергей Окунь:  «Не нужно только пугать Егор»
Егор Фирсов:  «Ну удачи, смотрите шею не сломайте ребята.»

Фірсов виправдовується звинувачуючи Окуня в підробці, на що той демонстрував переписку якимсь журналістам. Прийняти що це підтасовка і не Фотошопом можна якщо хтось створив акаунт з таким самим ім’ям і, використавши фото, вів цю переписку. Проте адрес сторінки повідомлень з наведеного прінтскріну веде не до іншого, а саме до Егора Фірсова – голови донецького осередку партії УДАР: www.facebook.com/messages/100000190799435 . Зміна світлини про що вказує Фейсбук теж відбулась десь після того – 28 серпня 2012, вівторок.
Оприлюднена Фірсовим наче справжня переписка має інший адрес сторінки повідомлень і є всього лиш іншою перепискою.

Можна помітити що дата там стоїть понеділок і час 11:33. Тоді як на прінт-скрін Окуня час 9:52, ймовірно ранку вівторка, коли в Донецьку було 20 градусів тепла. Фото Фірсов змінив у вівторок – наступного дня. Фірсов може так само показати свої повідомлення за той час журналістам, як це робив Окунь якщо вони звісно є.
Оприлюднення погроз Фірсова не єдиний компромат на донецький осередок Удар. Путчисти продовжили атакувати показуючи листки з печатками про розтрату коштів та фінансування з Києва місцевих депутатів на суми в мільйони гривень. Обвинуваченими особами все спростовується, але довіра вже підірвана оскільки джерелом є вигнані члени партії і не просто, а більшість Ради партії, які за логікою володіють інформацією.  Недовіряти їм підказує їх дружба з Харьковим та радістю Партії Регіонів напечатавшої в себе на сайті матеріал про розкол Донецького Удару.
24-річний студент, не подавший декларації доходів, але досить активно проводячий акції про прибиранню сміття на вулицях – Єгор Фірсов, просто поганий керівник. Схиляюсь до думки що погрози справжні. Тільки гроші про які йдеться не хабар, а розрахункові про які йшлося попереднього дня в опублікованій уже Фірсовим переписці. Решта емоції молодості і присвоєння собі більшої ваги ніж є. Така собі культура спілкування донецького регіону. Прошляпати пятьох з восьми членів своєї Ради і тільки за допомогою центральної Політичної Ради партії справитись з заколотом? Невже в Донецьку нема здібніших людей?
 
Надіслати статтю :

+ коментарі + 2 коментарі

Анонім
4 вересня 2012 р. о 02:43

Читайте внимательно. Это фирсов вылаживал разговор который был раньше

Анонім
4 вересня 2012 р. о 02:45

на прессконференции было озвучено многое, и переписка и финансовые документы. Вы исказили информацию, не зная её целяком как следует.

Дописати коментар

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2009-2013. Савчук Тарас - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger