Россия - страна ненависти

20 жовтня 2013 р.0 коментарі


Росія - країна ненависті. Чому, запитаєте? Декілька днів назад російський сайт ИноСМИ опубілкував переклад листа арештованої активістки Грінпісу  «Сгнить в мурманской тюрьме» (Guardian). Александра Харіс ділиться своїм страхом залишитись увязненою на довгі роки, жалкує про втрачені два місяці життя і розповідає враження про побут та умови увязнення.

Ні не сам лист наштовхнув на узагальнення і сприйняття Росії країною, де живуть нелюди. Вжахнувся прочитавши коментарі! Декількасот повідомлень більшість з яких насміхається з неї, кричить: "так їй і треба" та бажає залишитись за гратами на роки. Жодного співчуття і підтримки потрапившій в горе людині, жінці, нікого не вбившій, не обікравшій і не заподіявшій нікому шкоди.

Чим виправдовують свою ненависть до незнайомої їм жінки увязненої в холодній тюрьмі Мурманська? "Шпигунка", "наркоманка", "порушила кордон і зашкодила інтересам Росії". Мотиви більш простіших, не поінформованих кремлівською пропагандою про "негодяев", можна звести до одного коментара:

"вот пускай иностранцы ипытают те условия в которых приходится выживать русскому народу"

Як стая собак дресированих і звичайних бродячих побачивших чужого, росіяни в коментарах накинулись на увязнену дівчину. В своїх словах вони гірше тюремників. Здавалось що вони готові її роздерти і згвалтувати, попадись вона їм:

"письмо законченной дуры."

"теперь ты поняла,что такое Сибирь? И ещё должна понять,что игрушки закончились."

"В следующий раз любители пофулюганить лишний раз подумают, если есть чем."

"на пользу же идет, нужно тех кто не определился с гендером, с жизненными целями посылать на лечение в российскую тюрьму, здорово вставляет мозги"

"Интересно чем думали эти ребята,когда на судно лезли? Их же собратья (правозащитники),предупреждали - Путин,ФСБ-КГБ,ГУЛАГ и пр."

"Следовало разрешить им приковаться к платформе, и потом к ним никого не подпускать месяца 2-5 ....пусть бы висели."

"В общем, у обвиняемых, судя по всему, еще теплится какая-то надежда на легкое избавление. Это - недостаток разъяснительной работы."

"Такое прекрасное географическое приключение нельзя забыть. А она, глупая, скулит."

"Надо больше ужасов про ГЮЛЯГ и тюремных гомосексуалистов! Глядишь, желающих еще разок проверять на вшивость интересы России в Арктике и поуменьшится."

"Что запоёт эта дивчина если ей дадут 7 рассветов, 7 закатов?"

"Котлеты в тюрьме жрёт. И ещё жалуется, убогая. Пайку нашу армейскую этой кретинке выписать - мясо 2 раза в год, 2 яйца в неделю и 20 грамм масла в день."

"В принципе девушке уже начинает нравится в Мурманской тюрьме. От душа она уже в восторге, того гляди и котлетки начнёт уминать за обе щёчки"

"Я надеюсь, что эта наркоманка будет гнить в тюрьме. Вон, пусть на фукусиму едут, там вообще жесть началась."

"Однако досадно будет если эта дурочка не сгниёт в мурманской тюрьме, а таки выпустят, погорозив пальцем."

"Сгнить в мурманской тюрьме Не получится. Гнить Александра Харрис начнет, если в тюрьме включат отопление. А так - просто замерзнет и Ледовитый океан таки останется беззащитным"

"дураков надо учить. Посидит с годик и умнее станет. В тюрьме ей не нравится, бриз дует. А в окена при штурме чужой платформы ничего не дует?"

"пройдет время и начнешь вспоминать время проведенное в СИЗО,не только, как ПОЛОЖИТЕЛЬНЫЙ опыт. Но с особой БЛАГОДАРНОСТЬЮ к России и ее ПС."

"Девочка полагала, что захватить собственность "Газпрома - наследника КГБ" вещь само-собой разумеющаяся и за это погладят по головке и дадут вкусную котлету?"

"Русские в таких играх шутить не любят,а поприкалываться иногда случается)))))письмо девушки-дегенератки,испорченной геёропейской жизнью!очень смеялся,СПАСИБО что опубликовали!!!!"

...

Мимоволі згадався випадок з записами християнки ставшою жертвою в Колізеї за відмову відректись від віри. Російськомовні коментатори сьогодні - це глядачі інтернет-колізею спраглі до чужих страждань, отримуючі задоволення від можливості понасміхатись з когось потрапившого в біду.

Нажаль російськомовні України в більшості не відрізняються від росіян у коментуванні листа ативістки Грінпісу. На одному з форумів автор теми про лист Алекс Харіс змушений був покинути її обговорення через здивування ненавистю до нею невластивою цивілізованій людині.

Звикла до європейського безпечного життя з гуманістичним ставлення правоохоронної системи та повагою до поглядів, бажаючи щось змінити у світі, Алекс Харіс вирішила ризикнути захищаючи свої переконання. Необдуманість її вчинку безспірна. Тепер вона нажаль знатиме не з газет що таке Росія і наскільки вона близька до європейських цінностей і чого вартий європейський костюм Царя Росії кгбіста Путіна.

Беззбройних активістів Грінпіс прагнучих привернути увагу до загроз видобування нафти в Арктиці Росія оголосила піратами. Можливо воно й було якось інціювано закордонними спецслужбами, але на диверсію і атаку шпигунів не тягне ніяк. І весь світ має це "їсти" бо у Кремля є ядерна зброя і вони числяться у 8-ці Ради Безпеки ООН вирішуючі усе в цій організації. Тепер піратство - це не насильницьке захоплення і утримання кораблів чи майна з метою збагачення, а беззбройний протест з елементами хуліганства. Росія на весь світ написала нову сторінку наплювання на всякі права людей. І мова уже йде не про російських олігархів постражалих в олігархічних війнах чи журналістів, а громадян інших держав немаючих ніяких кланових інтересів. Коментатори до публікації листа увязненої Алекс Харіс пояснили чому таке можливо у "європейській Росії". Не хочу в Росію.
Надіслати статтю :

Дописати коментар

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2009-2013. Савчук Тарас - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger