Причини поразки Євромайдану мирного стояння

20 грудня 2013 р.0 коментарі

Мільйон людей в Києві, підтримуваних десятками мільйонів з регіонів Української України, організаціями, підприємствами, облрадами і міськими радами не змогли усунути від влади колишніх зеків. Схваливших і сьогодні нагородивших беркутівців, які до каліцтва побили студентів і студенток, журналістів і перехожих - усіх потрапивших в зуби спущених на людей правопохоронців.

"Одне, віче, друге віче, третє віче, скільки треба віче щоб зрозуміти що Янукович,... вони нікуди не підуть" - пророчі слова одного штурмовика з банкової. Проходять тижні з кожнонедільним віче збираючим людей обурених діями влади, роблячої своє з періодичними намаганнями розігнати постійнодіючий Майдан.

Звільнення невинно ув'язнених побитих беркутівцям по причині: "не встигли втікнути" втіха слабка, але й воно перемога для мирностоячого віче. Нас б'ють, репресують, намагаються розігнати, а політики закликають й далі мирно стояти. "Все решта провокація" - кажуть вони.

Результату з віче нема. І не буде. Мирне стояння могло дати результат будь країна єдиною і всі облради усіх областей виступили проти Януковича і Азарова з їх беркутівцями. Колишні зеки і продажні поліцаї у владі підтримкою жителів донбасів, юговостока, легітимізувались в очах світу і громадян України. Вони зрадять своїх виборців поступившись євромайданівцям...

Немає способу втілити волю Майдану в межах законодавчих органів. Більшість депутатів Верховної Зради підтримують владу і беркут. Провал голосування за відставку уряду підтверджує діями антимайданність Верховної Зради.

Не досягши результату в перші дні, опозиція дала змогу окріпнути політичній позиції донецьких кланів, захопивших київський престол. Янукович успішно продав газотранспортну систему України та підприємства постачавші обладнання для російської міністерства оборони за 15-ти мільярдний кредит від РФ і можливість домовитись за знижку на газ з Газпромом. Путін зжалився на жителів юговостока, кричавшими напередодні "Путін!, Путін! Дай знижку на газ!" на антимайдані.

От тепер підприємства юговостока запрацюють і заспокоять "погромщиков-фашистов накормившы нероб с Запада страны". Асоціацію Євросоюз уже не підписує, росіяни знову купуватимуть товари вироблені в Україні, є кредитні гроші від Путіна на підтримку бюджету Україну, проваленого владою - життя юговостока налагоджується.

Опозиції ніколи не вдавалось нічого запропонувати жителям донбасів в політичному плані і сьогодні після щедрості Путіна, купившого європейське шатання владного донецького клану, немає. Побиття українських студентів, людей їх ув'язнення юговосток - не хвилює, схвалюється або максимально є нижчим пріоритетом за дружбу с Россией, яка включає робочі місця, на працюючих на російський експорт підприємствах.

В перші дні після побиття опозиціонери мали шанс залучити на свою сторону юговосток, допомігши організаційно штучно створити лавину потоку з Південного-Сходу. Для схиляння на свою сторону східняків першою вимогою мало бути покарання беркутівців, а не Асоціація з ЄС - Євромайдан потрібно було перетворити на Україномайдан за права людей. Гарантувати східнякам непокидання їх напризволяще заради євроінтеграції. Опозційні політики не спромоглись пробитись до звиклих бачити одну Росію людей, повністю програвши юговосточний напрямок.

Янукович не проспав шанс, переконавшись у непідримці його виборцями євромайданівців, він зібрав антимайдан, звізши до Києва біля 50 тисяч чоловік. Влада організувала мітинг, який за рішенням суду по їх же позову заборонений згідно постанови про "Обмеження права на мирні зібрання".

Беркут й досі непокараний, ні слідчі, ні судді шивші простолюдинам справи залякуючи від спротиву свавіллю владних. Тільки звільнено двох крайніх, неналежних до донецького клану: російського агента в РНБО Сівковича та голову київської міської адміністрації Попова. Йдучи на маленькі поступки опозиції влада вибиває аргумент звинувачення в тоталітаризмі і нелюдськості захищаючись від можливості застосування санкції Західних країн.

Євромайдан програв мирне стояння. Немає ніяких передумов і надій змусити владу поступитись збираючись і збираючись на площах і вулицях Києва. Складається враження праці опозиційних політиків на вибори, а не виконання вимог Майдану так часто лунаючих зі сцени.



Надіслати статтю :

Дописати коментар

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2009-2013. Савчук Тарас - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger