Kremlin.ua

20 грудня 2013 р.0 коментарі

Скільки коштує Україна? Для Путіна наша держава обійшлась в 15 міліардів доларів кредитної допомоги. Цар "Союзного государсва России и Белоруссии" 17 грудня зробив собі подарунок до свята св. Миколая - від тепер Путін офіційно називатиме себе "Президентом Росії і всія СНГ".

Затиснутий між Майданом і економічним шантажем Москви, Янукович неофіційно віддав повноваження президента Незалежної України Кремлю.

Економічна сторона

Скажете страшилки? Нічим іншим не пояснити раптову велику щедрість Москви: в додаток до кредиту, Кремль знизив ціну на газ з 400 до 268 доларів за 1000 кубометрів на наступні 5 років. Звісно Україна не могла платити далі в рази більше за ситих європейців. Разом з торговою війною блокування потрапляння українських товарів на російський ринок що на 30% скоротило доходи від експорту Кремль підводив Українську державу до дефолту.

Не бажаючі ділитись "чесно заробленим" на покриття збитків, олігархи давили на Януковича вимагаючи взяти кредит у МВФ чи ЄБРР. Він місяцями підписував асоціацію з ЄС, рядився євроінтегратором і партнером Заходу. Дефолт - найбільш загрозливо саме для олігархії, громадян України, майно яких мало піти компенсацією кредиторам неплатоспроможної України.


Українську владу ніщо, крім кредитів від МВФ і ЄБРР в угоді про асоціацію з ЄС не цікавило. Неотримавши грошей Уряд відмовився від асоціації за декілька днів до підписання.

Азаров: «Вимоги МВФ стали, скажу відверто, останньою краплею. Ми зрозуміли - допомоги чекати нізвідки, ми не можемо залишити своїх людей без зарплат і пенсій, і ми були змушені зробити паузу», - сказав він.

Про загрози українській економіці асоціації з ЄС у Європі почули вперше після рішення не підписувати за тиждень до назначеної дати.


http://kommersant.ua/doc/2352676



Штефан Фюле:  Насколько я помню, от Украины было только два запроса. Первый касается одного производителя специфической стали, где уже действуют антидемпинговые меры со стороны ЕС. Был также запрос об одном производителе продовольственной группы, который столкнулся с претензиями России по поводу безопасности продукции .


В Україні розпочався Євромайдан. В листопаді на вулиці Києва вийшли десятки тисяч людей незадоволених непідписання угоди, вважаючи державною зрадою вчинок влади морочившої голову громадянам України. Несподіваність зриву наводила підозри на зговір Януковича з Путіном на білорусизацію України. Після розмови з яким він і прийняв остаточне рішення. Поки всі шукали причини, головних ініціаторів, вимагали підписати, сталась несподівана подія закричавша криком на весь світ голосніше усяких не підписань.

Народні бої

В ніч з п'ятниці на суботу 30 листопада 2013 беркут звірськи розігнав декількасот студентів, які не розійшлись після оголошення політиками про згортання протестів проти непідписання асоціації. Розбиті голови, поламані ребра і руки , завалені реанімаційні відділення, виловлювання по вуличках Києва та забивання до втрати свідомості усіх підряд, в тому числі перехожих і журналістів - кадри поліцейської держави Україна, облетівші увесь цивілізований світ. 

http://gazeta.ua/articles/life/_voni-zabivali-nas-yak-hudobu-aktivistka-evromajdanu/529098

Олександра Мізерська: Ніхто до останнього не очікував, що таке станеться. Спочатку організатори прибрали і вивезли апаратуру. Ми насторожились – щось не так. О 4.10 заїхали дві вантажні машини на територію. Ми попросили водія однієї з них від'їхати. Він пояснив, що треба встановлювати ялинку. В цю мить побачили, як з усіх боків йшли "беркутівці". Ми спершу думали, що вони нас візьмуть в коло. Оточать, щоб не заважали комунальникам обладнувати новорічний майданчик. Але "беркутівці" підходили ближче. Народ почав тікати під стелу. Я з другом Сергієм опинилась у першому ряді. "Беркутівці" налетіли на нас, як сарана. Спочатку кричали "Міліція з народом". Але потім подивились їм в очі й зрозуміли, що зовсім не з народом... 



Розпещені безкарністю беркутівці товкли навіть тих, кого їм не наказано було - журналістів і перехожих. Зокрема дісталось й фотокореспонденту Ройтерс, ставшим свідком добивання ногами в голову лежачих людей, нездатних уже опиратись.

На допиті ГПУ влаштованому голові Київської Міської Адміністрації під тиском Євромайдану Попову, останній підтвердив бажання бандюків при владі показати жорстоко хто хазяїн: в протоколах його допиту однозначно вказано організаторів зачистки студентів на Майдані - члени РНБО Клюєв і Сівкович. Вони примусили ставити ялинку Попова вночі, а начальника Київської міліції Коряка не дати силами беркуту просто так розійтись мітингувальниками, як планувалось на наступний день.

Ніхто з діючих беркутівців не пожалів про скоєне, лиш здивувались несприйняттям традиційним методам роботи з "порушниками". Безпосередньо керуючий побиттям людей Косюк виправдовувся в "Вестях" необхідністю захищатись від агресивно налаштованих протестувальників, яким не сподобалось їх вигнання з території і вимога тут же забрати палатки і розійтись.

http://vesti.ua/kiev/29281-komandir-berkuta-prikaz-zachiwat-majdan-nam-nikto-ne-daval


Капітан істребітельного отряда беркута Кусюк: Нам из милицейского главка в Киеве поступила команда обеспечить охрану общественного порядка и беспрепятственную работу коммунальщикам. Это было где-то в четыре утра... В руках у парней – палки, металлические прутья, камни, цепи. В нашу сторону полетели стеклянные банки с консервированной фасолью, четыре взрывпакета, файера. Они использовали слезоточивый газ. У них даже имелись два пожарных багра! В это время другие люди, находившиеся вокруг стелы, тоже начали бросать в нашу сторону разные предметы... резиновая дубинка является средством активной обороны. Поэтому команду для её применения нашим бойцам давать не нужно...
...Никто ни за кем не гонялся!

Якби не десятки камер тележурналістів і мобільних телефонів все так офіційно й було б... Відео побиття людей і беззахисних студентів, які тікали аж до Михальївського Собору, де зачинились і куди церковні замки не пускали розярілих беркутів з дубинками, побачила вся країна завдяки каналу 24, 5-му, ТВІ та соціальній взаємодії в інтернеті.

Українська частина України з Заходу, Півночі, Центру і Києва повстала. Я гордий за свій народ здатний на таке. Міліон людей на наступний день злетівся до Києва заполонивши Майдан Незалежності, звідки міліція просто втікала з криками: "ми не беркут"; захопили КМДА і Дім Профспілок; нажаль зупинившись за наказом опозиційних політиків у просуванні далі.

1 грудня на Банковій, вулиці, що веде до адміністрації президента підготовлені до бою люди розпочали штурм кордонів міліції, застосовуючи все, що попадеться під руку. 

Дивна поведінка опозиційних лідерів і їх представників відвіших більшість людей звідтілля на Майдан, з закликами до міліції "розібратись з провокаторами" призвела до спускання беруту на звичайних людей, змілілих кількістю відступившими "провокаторами", бачачими безперспективність акції знеціненої політичним проводом опозиціонерів.

Знову безжальне побиття людей з арештами і судовими справами загрожуючими декількома роками ув'язнення. Знову світ бачить як в дворі Адміністрації Президента дубинками б'ють лежачих людей і продовжують до втрати свідомості і після. Лікарняні палати для ув'язнених заповнились ще раз звичайними мітингувальниками і журналістами потрапившим на дорозі звірячому беркуту.



За тиждень, протести триваючі й досі, на Майдані сформували чіткі вимоги:

 - покарання винних беркутівців і безпосередньо віддаваших накази;
 - відставка уряду і президента;
 - звільнення арештованих протестувальників.

Влада не здається. Суди приймають рішення про увязнення побитих, Генпрокурор і політики від владної партії висловлють "обурення і стурбованість" діями міліції, але наполягають на покаранні "організаторів масових заворушень". Опозиція провалює непідготовлене голосування за відставку уряду у Верховній Зраді. Владна партія їх переграла, вдаючи розвал Партії Регіонів, наче вражених усіма подіями на Майдані: Азарова також підтримали "тушки" і псевдокомуністи. Зраду заблокували і протистояння повністю перейшло на вулиці майданів по всій Північно-Західній Україні з утворенням страйкових комітетів, згодом перейшовших на режим роботи доставлення людей у Київ.

Янукович, небажаючи помічати протестуючих, їде в Китай просити грошей, де отримав відмову, одночасно брешучи про домовленості на 8 мільярдів. По дорозі назад він завітав до Путіна у Сочі, відколи й почались його вояжі тільки в одну сторону - до Москви. У Брюсель, з лицемірством, вдавати зацікавленість у підписанні асоціації відправляють неключових осіб без відповідних повноважень. Сам Янукович і Азаров дурять громадян, прагнучи заспокоїти протестувальників, обіцянками підписати асоціацію весною, доопрацювавши, розібратись з діями беркуту і покарати винних.

Трійка опозиційних лідерів Тягнибок, Кличко і Яценюк набравшись сміливості і злості на другу неділю після побиття студентів і студенток черговим мільйоном людей блокують урядовий квартал. Через декілька днів влада силою відтискає людей, прибираючи загрозу діяльності уряду і ризику бути захопленими. Побиття 16-літніх студентів до непритомності, витягнутих з рядів протестувальників - ціна роздратування міністра МВС Захарченка, звізшого до Києва тисячі солдатів внутрішніх військ не зумілих зачистити Майдан Незалежності подібно до Урядового кварталу і штурмом взяти КМДА.


А як все хитро було придумано: круглий стіл президентів, заяви мера Попова і генпрокурора Пшонки про незастосування сили до мирних мітингувальників. Лише ухмилка Януковича при розповіді про американського урядовця відповідаючому на його питання: "скільки часу простояли б барикади і пікети біля Білого дому? з відповіддю "ніскільки", видала його думки - "завтра зранку штурм". В пам'ять про ці події з'явилась уже легендарна карикатура на Азарова, телефонуючого в міліцію з заявою: "На Крещатіке бімба", брехню про що використовували для закриття проходів метро, ізолючи мітингувальників на Майдані Незалежності.

Не застосування повторно наджорсткої сили гарантувало Януковичу і компанії неіснування санкцій. Опозиція чекала переговорів і пропозицій Януковича. Дочекалась візиту в Москву, де на переговорах з Путіном, на підтримку влади Кремль пообіцяв дати 15 мільярдів під 5%:


Путін: 15 миллиардов – это на поддержку бюджета, чтобы можно было заплатить зарплаты, пенсии, социальные пособия...

Эти средства – 15 миллиардов – мы даём из резервов Правительства, из ФНБ, на коммерческих условиях, 5 процентов с купона...

Это возвратные деньги. Ещё раз хочу напомнить, 5 процентов с купона, размещены на Ирландской бирже, – по-моему, по английскому праву, поэтому они защищены. Я здесь не вижу никакого расточительства с нашей стороны.


Президент Росії пояснив і умови отримання знижки на газ до європейського рівня ціни та перепідписання контракту для нетимчасовості прийнятих домовленостей - вимагає ГТС і підприємства працюючі на російську оборону.


Путін: Мы рассчитываем на то, что нам удастся найти какие-то решения долгосрочного характера, которые позволят сохранить эту цену и позволят нам совместно работать более глубоко друг с другом. Ведь мы ещё много лет назад при президенте Кучме предлагали совместное использование, скажем, ГТС Украины. Причём не собирались покупать, не собирались её забирать в собственность, она оставалась бы собственностью украинского государства. Предлагали создать консорциум из российских, европейских и украинских предприятий, взять его в управление, содержать и так далее. Все сказали: «Да». И всё потом завалили. К чему привело?...

Кто не знает, я скажу: вертолётные двигатели мы почти на 100 процентов закупали до сих пор на Украине для наших Вооружённых Сил. Почти на 100 процентов. Мы много раз предлагали различные варианты кооперации. Договориться не удалось. К чему это привело?

Опісля програшу Євросоюзу і США України Російській Федерації, тягнувши з санкціями і не розглядавши варіант скидання народом Януковича, видання Фітч опублікувало ціну, яку наче готовий був заплатити Євросоюз за "лот Україна" - 20 мільярдів. Газова знижка і 15 мільярдів на підтримку Януковича перед виборами переважили грошову пропозицію Заходу осуджуючого резолюціями розгін протестувальників.

В торгових війнах за український ринок і українські ресурси не пощастило українcькому народу опинитись в спілці цивілізованого світу. Ще один урок - надіятись потрібно лише на свої сили і платити за своє майбутнє самим. Майдан покинутий Заходом по інерції стоїть очікуючи Нового Року... "Вітя, Чао!" відкладається без лідерів здатних звернутись до людей-солдат, а не мирних протестуючих.



Надіслати статтю :

Дописати коментар

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2009-2013. Савчук Тарас - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger