Переможний план Майдану

7 січня 2014 р.0 коментарі

В Майдану є один реальний спосіб перемогти. Не дивлячись на втрату силового потенціалу перших днів, ресурси для взяття влади в країні залишаються.



Людський протест за півтора місяці стояння обзавівся власним характером. Силові сплески і настрої в напрямку банкової визнані неконструктивними. Основою майдану стало мирне стояння і тримання удару в центрі Києва. Розігнаний пікет Урядового кварталу більше не поновлювали, залишивши собі задоволення погаласувати під маєтками поки що привладних. Все звелось до зібрання людей біля сцени з вимогою «Банду геть!». Та все ще можна змінити.

Символом і територією, де керують майданівці, є зручний для наступу плацдарм у центрі Києва навколо майдану Незалежності. Переважну частину доби площа пустує, заповнюючись ближче вечора. Плацдарм героїчно тримають постійно вартуючі декільсот самооборонців зі стихійного наметового містечка. Наймасовіші зібрання людей відбуваються після чергових побиттів відомих протестувальників, як наприклад Чорновол і Іллєнка, а також на вже традиційне недільне Віче.

Люди на майдані озброєні слабо і єдина їх сила – це маса. Не раз сутички з декількатисячними загонами МВС спочатку програючи, згодом реваншувались підоспівшими за декілька годин киянами і розкиданими по пікетах протестувальниками. Керуюча сценою Майдану трійця відмовились від натяку на немирний протест, закликаючи навіть скидати маски людей. Силою дозволили лише штурхатись і впиратись в щити беркуту і внутрішніх військ. Скручувати можна лише пійманих провокаторів, дискредитуючих зібрання.

Сьогодні після виступу одного з трійці, Яценюка, стало зрозуміло чому так наполегливо і занадто вони наполягали на мирності. Їх види на протест людей стали фактично очевидними – це рекламний майданчик для боротьби трьох кандидатів у чергових виборах Президента України 2015 року.

Ні Яценюк, ні Кличко, ні Тягнибок не збираються вести Майдан до дострокових виборів президента і взагалі міняти владу. Ніякої підготовки до цього вони не вели, боячись бути звинуваченими у перевороті. Проте є багато людей, які повірили їхнім початковим словам і психологічно готові до цього. Нехай вони розбираються до 2015 чи треба їм єдиний кандидат чи ні, а протест має починати жити без них і європолітиків-моралізаторів.

Надії на допомогу Армії і МВС не повинно бути. За невиконання наказу вони ризикують більше ніж грошовими і посадовими втратами чи отримати по обличчю – реальні тюремні строки світять тут-же, не розбираючи як звати. Силовики можуть підтримати тільки переможців, які гарантовано їх амністують. Несмілива і неготова до силового розвитку подій трійця не здатна їм цього забезпечити ніяк. Поки Армія не побачить реального політичного переможця серед опозиціонерів, доти вони не виступлять. У форматі трьох кандидатів з великим ризиком їм пересваритись і програти Януковичу як і недавно в 5-ти округам, зокрема в Києві – трійці навіть одурити нічим силовиків, будь вибори навіть сьогодні, а не в далекому 2015-му.

Що залишається?

В Майдану два варіанти.

Перший - За закликом Яценюка розійтись до 2015. Вдовольнившись законом про амністію протестувальників, який швидше всього є наслідком таємних домовленостей трійці з Президентом, котрі пообіцяли не вимагати дострокових виборів і утримувати майдан від блокування урядових будівель. Янукович одурив не одну Тимошенко і тому відчуваючим на собі око МВС краще втекти закордон, попросивши притулку.

Варіант 2. Сам План перемоги Майдану.

Аналогічно відсутності збройної сили, немає в протестувальників й можливості сподіватись на мирні способи усунути владу: ні в межах законодавства з продажними судами, ні через тиск санкціями західних країн. Висновок – міняти законодавство.

У неділю, зібравши мільйон людей потрібно взяти Верховну Зраду непошкодивши систему Рада і проголосувати байдуже якими руками за повернення до Конституції 2004 року та на підставі узурпації Януковичем влади відмінившої її для себе, оголосити імпічмент, назначити свій уряд з повноваженнями Конституційної Реформи 2004 року та розпустити КС, на другий день прокурор має пересадити всіх не підтримавших майдан депутатів і урядовців, конфіскуваши майно.

Задумка ГРУ, позбавивша Ющенка повноважень у 2004 році для премєра Януковича, сьогодні може спрацювати проти них. Тільки трохи сміливості депутатів-опозиціонерів і рішучості людей, фактично кинутих трійцею до 2015 року. І не плачте що доведеться силою непускати Рибаків та інших депутатів-регіоналів у Верховну Зраду та голосувати неособисто. Світ приймав рішення з маху Чечетова, сприйме і голосування майданівців. Головне дібратись туди масово. Чекаємо справжніх лідерів здатних на таке.



Надіслати статтю :

Дописати коментар

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2009-2013. Савчук Тарас - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger