ЗМІ вибирають громадянам владу "розовими новинами"

20 липня 2012 р.0 коментарі

Розові новини перед виборами рожево зацвіли як рози перед 8-м березня. Серед популярних загальноукраїнських каналів найбільший "сад" утримує канал ISTV Фактами. Дивлячись по черзі його новини і ТVI можна з глузду зїхати переходами від чорного світу сучасності мальованим останнім і оптимістичних настроєм розвитку пропонованого Фактами. В одних все добре, в інших все погано - обоє про одне і теж...

За останній тиждень кількість прославляючих владу сюжетів нараховується більше 10. Кожного дня минулих неділь Азаров і Табачник поставали рятівника то хліборобів, то сільських учнів. Сюжетний ряд ішов поряд з позитивними новинами про відкриття лікарні чи побудову м'ясо-переробних комплексів. Усе у нас цвіте і пахне - ми просто не розуміємо свого щастя піддаючись інформації про добру насправді владу Партії Регіонів:

Азаров обіцяє не залишити українців без хліба
Врожай зернових цього року очікують середній як на останні 10 років.
Але без хліба українці не залишаться. Борошно дорожчати не буде – заявив Микола Азаров, оглядаючи поля Херсонщини.  - 19 липня 2012

Україна може стати лідером з експорту зерна у світі – Азаров
До 2020 року Україна зможе збирати удвічі більше врожай. -  12 липня 2012р.



Азаров вирішить проблему з ліками для онкохворих дітей
Прем’єр-міністр України Микола Азаров зобов’язав сьогодні міністра Охорони Здоров’я Раїсу Богатирьову оперативно розв’язати проблему забезпечення дитячих онкологічних лікарень необхідними препаратами.  - 16 липня 2012р.


Уряд посилить вимоги до якості питної води
 
Про це заявив прем‘єр-міністр Микола Азаров, відвідуючи Деснянську водопровідну станцію у Києві. За останні два роки реконструювали більше 250 насосних станцій та водопровідних веж, побудували 700 магістральних трубопроводів  – повідомив глава уряду. Проте якість води лишається поганою. У 70 відсотках сіл немає каналізації, а у школах дітям доводиться користуватись туалетами надворі, наголосив Микола Азаров. - 17 липня 2012р.

Азаров обіцяє українцям - фрукти, а фруктам - сховища
«У країні будується система оптових ринків, налагоджується логістична система швидкої доставки фруктів до споживачів. Ця вся система і комплексний підхід дадуть змогу нам у найближчі кілька років вирішити проблему повного самозабезпечення нашої країни фруктами, за винятком екзотичних», - зазначив М.Азаров. - 9 липня 2012р.


Табачник відправив у регіони 78 нових шкільних автобусів
Їх отримали Дніпропетровська та Полтавська області. Міністр освіти Дмитро Табачник зауважив, що держава вже повністю забезпечила шкільними автобусами Житомирську, Сумську та Чернігівську області. Програма триває 9 років, за цей час сільські школи отримали 1091 машину. А потрібно їх – понад 2 тисячі. Міністр запевняє, що цьогорічні поставки будуть рекордними. - 18 липня 2012р.



Все це за участю героїв урядової праці Азарова і Табачніка супроводжується загальним оптимізмом стабільного розвитку:



За збитки сільгоспвиробників заплатять страхові компанії
З 1 липня набрав Закон про страхування ринку сільгосппродукції. Страхувати свої посіви українські хлібороби могли і раніше, але новий закон ґарантує, що держава відшкодує аграріям і половину вартості страхового полісу. Гроші на це уряд обіцяє передбачити у бюджеті наступного року.



У Вінниці відкрили сучасний діагностичний центр
Віднині у Вінниці якісно, а головне швидко виявлятимуть захворювання серця, органів черевної порожнини, кістково-м’язової системи, а також молочної і щитовидної залоз. У місті відкрили консультативний центр, де завдяки надсучасній апаратурі діагноз пацієнту встановлюватимуть за лічені хвилини. Муніципальний діагностичний заклад спорудили за рік. Вінниця виділила місце, а уряд Ізраїлю гроші на апаратуру і навчання фахівців.

Крім відеосюжетів нагадують про позивний уряд і короткі повідомлення типу:

  • Зростання ВВП України в I пол.-2012 склало 2,5%. Зростання ВВП України в першому півріччі 2012 року склало 2,5%, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу.

  • Табачник відновив 476 дитсадків. Цього року в Україні не закрився жоден дитсадок. Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник заявляє, що в поточному році не було закрито жодного дитячого садка.
Мало говорять про Януковича скдаючи його як Ющенка і ставлячи на премєра Азарова як колись на Тимошенко. Але й про нього покищо позитив:

Платіні вдячний Януковичу за «ідеальне» Євро-2012
Президент УЄФА Мішель Платіні подякував президентові України Віктору Януковичу за послідовну і постійну підтримку значної роботи, проведеної для успішного проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомляє прес-служба глави держави. "Від імені Виконавчого комітету УЄФА і від себе особисто хотів би висловити Вам свою щиру вдячність за ті великі зусилля, які були докладені українською владою для ідеального проведення матчів Євро-2012", - говориться в листі Платіні.


Є й "яскрава конструктивна опозиція" пропонуюча рятувати прибутки виводячих роками долари і євро в офшори євреїв-власників прихватизованих металургійних заводів пільгами і держзамовленнями:

У Королевської є план врятувати металургів від кризи

Вони дуже потребують державної підтримки. Перед другою хвилею кризи, треба розширити внутрішній ринок для металопродукції, забезпечити галузь державними замовленнями та надати підприємствам гірничо-металургійного комплексу додаткові пільги на модернізацію. Бо нова техніка знизить собівартість продукції і збільшить її конкурентоспроможність. Такий план дій запропонувала сьогодні Наталія Королевська під час візиту до Південного гірничо-збагачувального комбінату у Кривому Розі. Лідер партії «Україна -Вперед» переконана: такі дії виведуть нас до списку металургійних лідерів, а сотням тисяч українців дозволить зберегти робочі місця. «Я наполягаю на тому, щоб був прийнятий закон про підтримку національного виробника. В якому були б чітко прописані ті методи, які б дозволили таким підприємствам розширювати потужності, впроваджувати техніку і дійсно створювати високооплачувані місця», - каже Королевська.



Щоб ніхто й не сумнівався та не задавався зайвими питання щодо реальної хорошості озвучених новин у глядачів є Надзвичайні новини зі страшилками життя, які зроблять гарною новиною і про візит Путіна до України наче під час якого нікого не вбили, не згвалтували, необікрали, незалічили і т. д.

Здається шансів в лохторату у метушні серед загонів вибігти у свобідні ворота на полонини мало. Купуючись на вигідне то одним то іншим доїтимуть і стригтимуть доки тих овечих очей перед телевізором.


Надіслати статтю :

Дописати коментар

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2009-2013. Савчук Тарас - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger