Опозиційна шкура дорожча за правосуддя

12 лютого 2013 р.0 коментарі


Опозиція разом з владними депутатами захищає заповідник для злочинців - Верховну Зраду від Вищого Адміністративного Суду

Холодний душ "моральності" опозиції протрезвляє кожного обуреного фальсифікаціями і топтанням по нехай не до кінця усвідомленому, але вибору народу. На шальці терезів феміди для депутатів-опозиціонерів власні мандати значно важчі за покарання фальшувальників виборів. Подумати тільки: сьогодні опозиціонери захищають фальсифікаторів-регіоналів і називають це вибором народу на яке зазіхнув Вищий Адміністративний Суд.

А ще недавно бились в груди, збирали мітинги і кричали в мікрофони махаючи грізно руками під ЦВК на захист виборів проти фальсифікацій. Це було "вчора". Який цирк... Розрахований на лохторат. Признатись купився. Здавалось логічним відстоювання своїх і бажання мати більше депутатів у Верховній Зраді. Насправді кожен був сам за себе. Мітингуючи опозиціонери вже знали що залишать обфальсифікованих однополчан за бортом та візьмуть свої мандати відведеної їм владою меншості.

Сьогодні зі страху за власні мандати опозиціонери готові признати недоторканість за будь-яким злочинцем-депутатом.

Вищий Адміністративний Суд України розглянувши справу за позовом Кармазіна, члена партії Батьківщина про фальшування виборів Домбровським і Балогою скасував постанову ЦВК про їх обрання депутатами. До взяття мандатів Верховної Зради і поріднення з владними депутатами, опозиціонери всі підтримували Кармазіна і самі цитували регіони обрання цих депутатів на телебачені як місця фальшування.

Що сталося тепер? Нижче наведене рішення Вищого Адміністративного Суду дісталось до депутатів-фальсифікаторів після прийняття ними присяги і деякого часу пропрацювання у Верховній Зраді.

http://www.vasu.gov.ua/ua/news_vasu.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=2727

11.02.2013

Вищий адміністративний суд України визнав неможливим достовірне встановлення підсумків голосування та результатів виборів народних депутатів України 28.10.2012 р. в одномандатних виборчих округах №11 та №71

8 лютого 2013 року колегія суддів Вищого адміністративного суду України розглянула справу за адміністративним позовом громадян N, N2 та N3 до Центральної виборчої комісії про визнання протиправною бездіяльності, скасування рішення та зобов’язання вчинити дії.

Колегія суддів ВАСУ адміністративний позов задовольнила частково.

Так, результати чергових виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року в одномандатних виборчих округах №11 та №71, встановлені Центральною виборчою комісією, визнано недостовірними.

Рішенням Вищого адміністративного суду України також скасовано постанови Центральної виборчої комісії від 23 листопада 2012 року № 1980 та від 22 листопада 2012 року № 1978, в частині реєстрації обраних народних депутатів по одномандатним виборчим округам №11 Домбровського О. Г. та №71 Балоги П.І. відповідно.

Крім цього, у рішенні визнано відсутність у Домбровського О.Г. та Балоги П. І. статусу та повноважень народних депутатів України.

Відповідно до тексту рішення ВАСУ, визнано неможливим достовірне встановлення підсумків голосування та результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року в одномандатних виборчих округах №11 та №71 та необхідність проведення повторних виборів народних депутатів України у цих виборчих округах.

Колегія суддів Вищого адмінсуду зобов’язала Центральну виборчу комісію вчинити дії по організації підготовки та проведення повторних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №11 та №71 у відповідності до вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України».

 
На що опозиція в особі Яценюка за мовчазної згоди Кличка і Кошулинського, стоянням поряд підтверджуючих спільне рішення опозиції, реєструє законопроект про покарання суддів.


Опозиція вимагає звільнення суддів ВАСУ, які позбавили мандатів двох депутатів

Голова фракції «Батьківщина» наголосив, що цим рішенням судді ВАСУ порушили норми Конституції і законів України, «і найважливіше - порушили волю виборців, прийнявши рішення позбавлення мандатів за прямою вказівкою президента».

Арсеній Яценюк повідомив, що вніс до Верховної Ради два проекти постанов щодо скасування постанов парламенту про призначення на посаду суддів ВАСУ, які винесли це рішення: Наталії Блажівської, Олександра Веденяпіна, Михайла Зайцева, Олега Кравцова, Інни Масло, Юрія Цвіркуна та Едуарда Шведа, а також про звільнення їх із посади за порушення присяги судді.


Судді чесно виконавші обов'язок попали під пресинг не тільки опозиціонерів. Депутати-регіонали у Верховній Зраді також проти таких методів вирішення питання Хазяїном з неугодними депутатами. Але при чім тут судді?

Домбровському і Балозі Хазяїн дозволив обратись способом засудженим сьогодні Вищим Адміністративним Судом. Їх просто злили судовій системі. І що роблять опозиціонери? Замісь наполягати на розгляді й інших аналогічних справ щодо вже угодних депутатів вони напали на Суд.

Мотив опозиції один і вони про нього говорять відверто - страх що завтра Вищий Адмінстративний Суд подібно позбавить мандатів їх самих, скасовуючи постанови ЦВК про обрання депутатами. Не ставши розбиратись чи дійсно рішення всупереч справедливості та їм як виявилось байдуже опозиціонери-мандатники пішли в напад.

Вони вперто не хочуть бачити кого і що вони захищають посилаючись на Статтю 81 Конституції України:


Повноваження народного депутата України припиняються достроково у разі:

 1) складення повноважень за його особистою заявою;

 2) набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього;

 3) визнання його судом недієздатним або безвісно відсутнім;

 4) припинення його громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України;

 5) смерті.

Рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата України приймається більшістю від конституційного складу Верховної Ради України.

У разі невиконання вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності повноваження народного депутата України припиняються достроково на підставі закону за рішенням суду.


По логіці опозиціонерів засковши в Зраду з прийняттям присяги ніхто не має права поставити під сумнів отримання статусу депутата. А якщо Суд встановив що статус депутата отриманно незаконно не по результатам виборів? Все рівно?

Досвід з Лозинським їх нічого не навчив і вони продовжують захищати злочинців бачачи на їх місці себе - замовлених владою. Безчесні страхопуди ніколи не захищатимуть по справжньому людей, відчувши хоч найменший ризик для себе. Справа з Домбровським і Балогою це доводить.

Яценюк і інші опозиціонери наївно сподіваються виправдатись і пропіаритись на показовому покаранні "поганого суду". Наче люди не здатні розібрати без їх політиканської облуди, де є правда. Може Яценюк Кличко і Кошулинський хочуть пояснити Вінничанам безпосередньо чому вони захищають депутатство Домбровського?

Незважаючи на випадковий сміх свободівців з регіоналами він став пророчим. Опозиціонери взявші мандати стали одною кастою з владними депутатами. Все жорстке і послідовне протистояння - це на публіку. Між собою вони знають перший спільний і головний інтерес - абсолютна недоторканість від усіх решта державних структур.

Незадоволені прикладом покарання Домбровського і Павла Балоги у виді здання їх судовій системі до опозиціонерів починають приєднуватись депутати від влади. Спікер від більшості Рибак вже звернувся до Конституційного Суду. ЗМІ владні і опозиційні закликають лінчувати суддів на своїх політичних шоу, граючи на ставлені людей до суддівської системи загалом.

На ТВІ сейрозно дісталось позивачу Кармазіну. Його показово посадили біля регіонала навпроти двох опозиціонерів. Ведучий програми Мустафа Наєм не давав йому слова сказати, натякав на його зраду називаючи везунчик позов якого розглянули та майже озвірів коли Кармазін намагався заперечити називання Мустафою Домбровського і балогу опозиціонерами. І все це супроводжувалось написами від телеглядачів у швидкому рядку "про зрадника Кармазіна". На кінець Наєм сказав що ефіри ТВІ для Кармазіна закриті.

За що, зливши суду, вигнали з Верховної Зради Домбровського і Павла Балогу? Найімоврніше за слабку підтримку Януковича і Уряду. Обоє депутатів, яким було дозволено обратись по донецьки, 90% не ходили на засідання і не голосували за призначення уряду Азарова. Домбровський встиг прислужитись лише схвалюючи позбавлення депутатських мандатів-сумісників і підтримавши призначення Соркіна. Павло Балога відвідавши Верховну Зраду в перші дні проголосував за Кушулинського і далі забув про її існування. "Відсутній" - візитівка роботи у Верховній Зраді Домбровського і Павла Балоги.

Опозиція в своїх корисливих інтересах зберегти свій статус недоторканих безоглядно кинулась захищати прогульщиків і фальсифікаторів. Звичайно всіх хто проти одразу позбавляють "опозиціності" і як "проти всіх" звинувачують у праці на владу. Хоча самі беруть участь у черговій неофіційній ширці. Каста депутатів не ділиться на опозицію і владу. Збереження кордону від усього навколишнього їх обєднує і викриває.

Справжня опозиція висловила б готовність підтвердити рішення Вищого Адміністративного Суду про скасування мандатів депутатів та вимагала б розгляду по іншим подібним випадкам. Допомогла Суду осмілілому покарати фальсифікаторів з мандатами вважавших що заскочили у Зраду і всі гріхи прощені. Не тих ми за опозицію маємо.
Надіслати статтю :

Дописати коментар

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2009-2013. Савчук Тарас - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger